ЦСКА работи усилено по зимната си селекция, като отново е насочил поглед към Норвегия. През миналия сезон армейците привлякоха от скандинавската държава халфовете Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, а сега се интересуват от още един халф от там.

Според информация на местното издание Adresseavisen, водещ български клуб следи изкъсо ситуацията около 25-годишният футболист на Розенборг Олаус Яир Скарсем. Между двата лагера дори вече са проведени предварителни разговори и не е изключено скоро да се стигне до конкретна оферта. Проверка на „Тема Спорт“ показа, че въпросният клуб е именно ЦСКА.

31-кратните шампиони със сигурност ще подсилят халфовата си линия през зимата. Те се интересуват от бившия си футболист Жанио Бикел, който игра и под ръководството на Нестор Ел Маестро, а в момента защитава цветовете на турския Газиантеп, като е записал 9 шампионатни мача и 2 участия в турнира за купата. В радара на армейците попада и 29-годишният полузащитник на последния в германския елит Дармщад.

Олаус Скарсем е юноша на Розенборг, като има два периода под наем в Ранхайм и Кристиансунд, а в последните две години и половина е с основна роля в най-титулувания норвежки тим. През изминалата кампания записа 19 участия с 2 гола и 3 асистенции, макар че в нейното начало лекуваше контузия, но грандът от Тронхайм не се представи задоволително и завърши първенството едва на девета позиция. Скарсем има едно участие, гарнирано с гол за младежкия национален отбор на Норвегия до 21 години. Договорът му с Розенборг е до декември 2024 г.

Снимка: Lap.bg