ЦСКА вече доста време работи усилено по зимната си селекция, като са набелязани конкретни имени, с които вече се водят преговори. Някои от тях ще бъдат форсирани в следващите дни, тъй като треньорът Нестор Ел Маестро настоява да разполага с поне двама футболисти за старта на подготвителния лагер в Турция на 14 януари. Както е известно, армейците се събират за медицински прегледи на 5 януари, а след това една седмица ще тренират на клубната база в Панчарево. 20-дневният им престой в Турция пък ще бъде разделен на две части – в Анталия и Алания.

На „Армията“ ще опитат да привлекат поне трима футболисти по време на зимната пауза, като те ще са в отбрана и средата на терена. Клубът вече бе свързван с бившия си играч Жанио Бикел, за когото обаче предстои участие на Купата на африканските нации, немския опорен халф Фабиан Шнелхард и норвежкия плеймейкър на Розенборг – Олаус Скарсем. Очакваше се от „Армията“ да изпратят оферта за последния, но такава все още няма. ЦСКА има опции за халфовата линия и от португалския пазар.

Червените може да привлекат и още един футболист, който не притежава паспорт от Европейския съюз, въпреки че вече имат девет такива. Те ще опитат да се разделят с част от „излишъка“ през зимата. Бисмарк Чарлс, чийто контракт изтича през лятото, най-вероятно ще разтрогне по взаимно съгласие. Това ще направи и Туфегджич, който отказа подобно предложение в началото на сезона, но сега ще склони да напусне Борисовата градина. Наемът на Жираир Шагоян от Арарат Ереван може да бъде прекратен предсрочно. Сейни Санянг на свой ред е възможно да бъде преотстъпен, но това ще се речи след лагера в Турция.

През миналата зима ЦСКА привлече само един нов футболист – Тобиас Хайнц, който бе на линия още за старта на зимната подготовка. Сега желанието на Нестор Ел Маестро е да има на свое разположение почти всички футболисти, на които ще разчита през пролетта, за тренировките в южната ни съседка.