ЦСКА най-вероятно ще продаде голмайстора си Дюкенс Назон.

На "Българска армия" днес изненадващо се завърна Фернандо Каранга, заради което "червените" са готови да се разделят с Назон, съобщава Спортал. Според неофициални информации българският клуб вече води преговори за продажбата му, но те все още не са доведени до успешен край.

Националът на Хаити е лидер на отбора със 7 гола през есента, всички в първенството. Но за последно се разписа на 2 октомври при победата с 2:0 над Локомотив в Пловдив, след което изпадна в голова суша.

Назон има общо 22 срещи през кампанията във всички турнири, в които е дал и 3 асистенции. Според Transfermarkt цената на 29-годишният нападател е 1,6 милиона евро. Общо за ЦСКА Назон има 62 мача в първенството с 27 гола и 8 асистенции.  

Най-вероятно "армейците" са решили да сменят Назон с Каранга, защото за първия ще бъдат взети пари, докато вторият подписа като свободен агент. Не е тайна, че клубът ще има сериозни разходи по изграждането на новия си стадион. 

Интерес от страна на чужди клубове има и към другия централен нападател на ЦСКА - Майкъл Естрада. Еквадорският национал е в полезрението на втородивизионния испански Елче. Нападателят играе на "Армията" като преотстъпен от мексиканския Толука.

Снимка: БГНЕС