Дюкенс Назон съвсем скоро няма да е футболист на ЦСКА, след като преди часове напусна лагера на тима в Анталия. Той се сбогува със своите съотборници и се отправи към летището, откъдето пътува за Кипър.

Там той трябва да финализира трансфера си в местния Пафос. Националът на Хаити изгледа от трибуните съботната контрола на ЦСКА с полския Корона Келце, а след това не взе участие и в днешната следобедна тренировка на тима. Вместо това си събра багажа и напусна хотела на червените, пише "Тема спорт".

Утре от 19:00 часа Пафос гостува на АЕК Ларнака в двубой от 20-ия кръг на местния шампионат. Отборът се намира на пета позиция във временното класиране, на 7 точки от лидера АПОЕЛ Никозия, но и с мач по-малко, като има шансове за шампионската титла.

Това е и целта, поставена от богатите руски собственици, които през декември ангажираха за спортен директор бившия шеф на „Армията“ Кристиан Джарета. Те са отделили и солидни финансови средства за селекция и част от тях трябва да послужат именно за сделката за Назон. Старши треньор е испанецът Хуан Карлос Карседо, а в състава има само трима кипърци. В него играе и бившият десен бек на Лудогорец Джордан Икоко.

29-годишният Назон напуска ЦСКА след година и половина в отбора, а до предстоящата му продажба се стига, след като армейците привлякоха бившия си нападател Фернандо Каранга. Хаитянинът бе близо до изхода и през лятото, когато за него имаше оферти от Арабския полуостров, но тогава до сделка не се стигна. Той е голмайстор на армейците за сезона със 7 попадения в 22 мача във всички турнири.