Кипърският Пафос е предложил заплата в размер на 35 000 евро на Дюкенс Назон. Именно това е и една от основните причини националът на Хаити да се съгласи да премине в тима, тъй като възнаграждението е чувствително по-високо спрямо това, което получава в Борисовата градина. Както вече се писа, ЦСКА ще получи около 600 000 евро за правата на нападателя. Медиите на Острова на Афродита вчера съобщиха, че той преминава медицински прегледи и ако всичко с тях е наред, до часове трябва да позира с фланелката на новия си отбор.

29-годишният нападател премина на „Българска армия“ през лятото на 2022-ра от френския Кевели. Той изигра 62 мача във всички турнири, в които отбеляза 27 гола и направи 8 асистенции. В Кипър таранът отново ще се бори за титлата. Това е и целта, поставена от богатите руски собственици, които през декември ангажираха за спортен директор бившия шеф на „Армията“ Кристиано Джарета. Те са отделили и солидни финансови средства за селекция и част от тях трябва да послужат именно за сделката за Назон. Старши треньор е испанецът Хуан Карлос Карседо, а в състава има само трима кипърци. В него играе и бившият десен бек на Лудогорец Джордан Икоко.

Дюкенс ще има сериозна конкуренция за титулярно място в кипърския тим. Новият му наставник разчита на формация 4-3-3 с един изявен централен нападател – капитана Джайро. 31-годишният бивш футболист на Шериф Тираспол и ПАОК е стартирал в 19 от 20-те шампионатни мача на Пафос през сезона. Кипърците разполагат и с още един бразилец на върха на атаката – Матеус Даво. Той обаче се контузва тежко в края на ноември и именно травмата му е една от причините за привличането на Назон.

В понеделник Пафос загуби драматично гостуването на АЕК Ларнака с 0:1 след късен гол и бе изпреварен от съперника си в класирането. Тимът е шести в таблицата, но на само 7 точки от лидера АПОЕЛ Никозия.