Капитанът на ЦСКА Юрген Матей се завърна в игра по време на зимния подготвителен лагер в Турция след над 7 месеца и половина извън терена. Той получи 17 минути в първата контрола срещу Корона Келце, а вчера срещу иранския Трактор изигра половин полувреме – появи се в 66-ата минута.

Нидерландецът вече е напълно възстановен от тежката контузия в коляното, която претърпя в началото на юни в предпоследния кръг от миналия сезон. Тя наложи операция и лечение, продължило през цялата есен.

30-годишният бранител е готов за игра, но „Тема Спорт“ съобщава, че все още е далеч от завръщане в титулярния състав. Матей тепърва ще трябва да възстановява своята форма, ако въобще е възможно отново да достигне нивото, на което бе преди травмата. Той и преди не бе сред най-бързите защитници в първенството, а сега е загубил още от скоростта си.

Нидерландецът ще опита да компенсира това с доброто си позициониране, силната си игра на втория етаж и физическата мощ в единоборствата.

Поне в началото на пролетния полусезон обаче се очаква той да бъде на резервната скамейка. Сигурен титуляр е Християн Петров, а за позицията до него ще спорят Браян Кордоба и Енес Махмутович. За момента колумбиецът изглежда едни гърди напред.