Нидерландецът Брадли де Нойер се присъедини към тренировките на ЦСКА, макар че все още не е готов да прави всичко с основната група. В сряда левият защитник се появи на клубната база в Панчарево, но се подложи само на леки бегови упражнения далеч от съотборниците си, пише Тема спорт. Нидерландецът получи тежка контузия през май миналата година две седмици преди същата съдба да сполети и капитана Юрген Матей.

Очакванията бяха двамата да започнат пълноценни тренировки в началото на зимната подготовка. Това обаче стори единствено централният бранител, а Де Нойер чак сега предстои да се подложи на пълни натоварвания с основната група. Той дори не бе с отбора на лагера в Турция. При това положение левият защитник ще може да се появи в игра най-рано в края на март. Де Нойер ще започне пълноценни тренировки с отбора през следващата седмица и ще му е необходим поне още месец и половина до завръщането на терена.

Договорът на нидерландецът изтича през лятото и на този етап няма никакви индикации, че армейците имат желание да го задържат в редиците си. Сънародникът му Мено Кох също е с изтичащ контракт и отсега е ясно, че няма да остане в ЦСКА през следващия сезон.

По време на зимната пауза е имало вероятност в Борисовата градина да привлекат нов футболист на позицията ляв бек, но този въпрос е отложен за лятото. Наставникът Нестор Ел Маестро ще използва в лявата зона на отбраната Тибо Вион. За негова алтернатива се смята Емануел Шакич, тъй като Сейни Санянг загуби доверието на треньорския щаб поради сериозните си тактически дефицити и съществени пропуски при играта в дефанзивен план.

Снимка: БГНЕС