Тибо Вион бе звездата на вечерта в първия пролетен кръг за ЦСКА с двата снаряда, които прати в мрежата на Федерико Бариос и Ботев Враца. Французинът заслужено спечели и наградата за играч на мача.

Той имаше някои слаби изяви в дефанзивен план, които доведоха до сериозно напрежение пред вратата на Димитър Евтимов. Вратарят обаче се намеси на много високо ниво, а левият бек се реваншира чудесно с атака с две попадения.

„Важното е, че започнахме отлично този полусезон. След добрата подготовка това бе добър сигнал какво ще покажем през пролетта. Разбира се, в личен план съм много щастлив, защото вкарах два гола. По-добре не може да бъде“, изрази задоволството си Вион.

„Не мога да кажа, че нападателите не са си свършили работата. Веднъж те вкарват, веднъж ние или халфовете. Наистина играх като централен нападател преди, но това вече е в миналото. Откакто съм в България, съм играл на почти всички възможни позиции, но мисля, че поставен на фланга, се чувствам най-добре“, каза французинът, като се върна към 2012-а, когато с националния отбор на Франция играе на Световното първенство в Турция като централен нападател и вдига трофея.

„Проведохме качествена подготовка, направихме хубави неща в контролите. Сега всичко зависи от нас да надграждаме и да направим отличен полусезон. Ние навсякъде чувстваме подкрепата на нашите фенове, но на „Армията“ повече се усеща атмосферата. Ние обаче нямаме избор, освен да се адаптираме“, завърши Вион, коментирайки разликите между „Българска армия“ и националния стадион „Васил Левски“.