Двамата футболисти, които пропуснаха първия пролетен мач на ЦСКА заради наказание – Марселино Кареасо и Густаво Бусато, ще се завърнат в титулярния състав на Нестор Ел Маестро за гостуването на Черно море в събота от 15:15 часа.

Бразилецът ще се завърне под рамката, след като през есента записа пълен актив от 1800 минути в 20-те шампионатни двубоя на червените. Той ще замени Димитър Евтимов, който пък се справи перфектно със задачата да го замести при класическата победа над Ботев Враца, пише "Тема Спорт".

Сред 11-те ще бъде и Марселино Кареасо за сметка на Улаус Скаршем. Норвежецът записа пълни 90 минути в дебюта си с червената фланелка, но все още не се е адаптирал към стила на тима и често се губеше по терена. Той ще остане на резервната скамейка във Варна и ще очаква шанс през второто полувреме. Кареасо има 1 мач и 1 гол на „Тича“ при победата на ЦСКА с 2:0 на 12 ноември 2022 година.

Така Нестор Ел Маестро ще направи поне две промени в състава си, а се колебае и за още една, свързана с ядрото на ариергарда. Там Християн Петров и Браян Кордоба направиха слаб мач срещу Ботев Враца и не е изключено колумбиецът да бъде заменен от Юрген Матей.

Капитанът на армейците записа 15-ина минути в неделя, като се завърна в официален двубой след прекъсване от 8 месеца и половина, в които се възстановяваше от операция на коляното. Нидерландецът все още не е в оптимално състояние, а е загубил и още от бързината си, но може да е много полезен на тима с опита и присъствието си на терена.