ЦСКА още няма разрешение за реконструкция на стадион "Българска армия", пише "Мач Телеграф". Това е и една от причините все още да не е стартирало разрушаването на старото съоръжение. По неофициална информация се е наложило да се изготви нов архитектурен проект, който към днешна дата не е готов.

Причината за това е голямото търговско помещение, което е присъствало на стария проект за реконструкция на "Българска армия", а то по план трябвало да бъде до чашката на стадиона.

Новият проект, който е съгласуван с компетентните хора в Столична община, трябва да бъде готов през лятото. Очаква се след това да има известен технически период, а след това да бъде издадено разрешение за строеж и то само, ако няма жалби, които съпътстват идеята на ЦСКА за нов стадион от самото начало.

Към днешна дата в Борисовата градина се носят слухове, че клубът може да стартира скоро протести заради забавянето на разрешението, които реално да издействат по-бързото му издаване.

Иначе към днешна дата ЦСКА има единствено разрешение да събори и разчисти стария стадион "Българска армия". Все още обаче не е стартирала и тази дейност.

Снимка: Lap.bg