Младият полузащитник на ЦСКА Станислав Шопов беше основната фигура за успеха с 3:0 над Берое вчера. Той вкара два гола, а освен това подаде и за още един. Неговите асистенции можеха да бъдат и повече, ако Данило Асприля не беше пропуснал по диагонала от дясно през втората част.

"Първо искам да честитя празника на всички българи, нека не забравяме произхода си! И нека бъдем горди с това! Разбира се, щастлив съм, че точно на този ден помогнах на нашия отбор с два гола и една асистенция и се надявам, че това лично за мен е началото на една хубава поредица. И разбира се, щастлив съм от победата", заяви Шопов.

Роденият през 2002-а година техничар беше пред напускане през зимата, като за него имаше интерес както от родния му клуб Ботев (Пловдив), така и от чешкия Виктория (Пилзен), които го искаха под наем за 6 месеца.

"Щастлив съм, че мачът се разви така за нас, но лично според мен, си го заслужихме с играта, която показахме. Със сигурност ранния гол и червения картон на противников играч са помогнали, но пак казвам – ние във всеки мач от 1-ата минута търсим доминация на терена".

"Лично за мен, това беше най-силното ми представяне. Вярвам, че можем да задържим нивото и се надявам да играем по същия начин и в следващите мачове", завърши пловдивчанинът, който до момента е вкарал три гола за "червените" в първенството. Тимът му е на 3-о място в класирането с 48 точки, на 3 след Лудогорец (с мач по-малко) и Черно море (Варна).