Респектът към треньора в съблекалнята на ЦСКА се бил срутил както стадион „Българска армия“ в момента. Хаосът достигнал огромни размери при Нестор Ел Маестро и когато Стамен Белчев зае мястото му, се хванал за главата. Роденият на 7 май 1969 година специалист се захванал светкавично да върне репутацията на наставника, слагайки ред в отбора.

Играчите взели на подбив изпъдения вече Ел Маестро. Измислили му прякор и не се съобразявали много, много с напътствията и наставленията му, пише Блиц. Върхът на всичко били две повтарящи се няколко пъти ситуации. Част от футболистите, петима на брой, отказвали да нощуват на базата в Панчарево в навечерието на домакинските мачове. Вдигали си чукалата от лагера и се прибирали в квартирите си. На другата сутрин, в деня на двубоя, се завръщали. Веднъж един от тях се прибрал при отбора чак към 11 часа, а в 15 часа предстоял мачът.

В последната една година футболистите на ЦСКА са събирани на лагер на базата в Панчарево вечерта преди двубой и рядко ползват столичен хотел, каквато ме практиката преди това в рамките на 4-5 години.

Другата странна ситуация е свързана с… храненето на играчите. В момента на Панчарево няма действащ ресторант. Ръководството обаче осигурява кетъринг. Винаги по време на лагери треньорският щаб поръчва вечеря, която е предоставена в точно определен час. Менюто било изготвено от брата на Нестор Ел Маестро – Никон, и нает диетолог. Изискването на треньора и на помощниците му било всички до един да се хранят със специална храна без изключение. Ел Маестро често твърдял, че храната е основен коз за всеки един футболист – особено що се отнася до физическата подготовка.

На някои играчи обаче не им допадали „сръбските буламачи“ и започнали да си… носят храна от вкъщи – или жените им готвели, или просто си поръчвали от друго място. Футболистите дълго време криели това, изхвърляйки „манджите на Нестор“ тайно в кофите за боклук. Накрая, когато били спипани, станал немалък скандал. Сега при Стамен Белчев това нямало да се случи, уверяват от Борисовата градина. Той знаел в детайли за всичките изцепки на играчите, събрал целия отбор, дръпнал реч и отсякъл, че налага солени глоби при подобни издънки.