Бъдещият директор в ЦСКА Михаил Александров ще се занимава и с инфраструктурните проекти на клуба, а не само със спортните процеси, научи „Тема Спорт“. Юношата на армейците ще получи възможност да приложи на практика знанията, получени по време на завършената от него през миналата година престижна програма за мениджмънт MIP на УЕФА.

От 800 кандидати в нея влизат само 30, като тя отведе Александров до 9 различни места по целия свят, откъдето имаше възможност да черпи опит. Бе в един курс с имена като Сами Кедира, Найджъл де Йонг, Хамит Алтънтоп, Неманя Видич, Бенедикт Хьоведес и Демба Ба. Проектът, с който завърши, пък бе именно за стадионите в България.

Бившият национал ще има основна роля в менажирането на новото съоръжение на ЦСКА, както и в развитието на тренировъчните бази на клуба – в Панчарево и до парка на Военната академия в центъра на София. Както „Тема Спорт“ писа, Александров вече посети комплекса на армейците в полите на Витоша, където и в момента текат подобрения.

Както е известно, доскоро четирикратният шампион на България с Лудогорец беше част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Той бе и един от главните организатори на провелия се през миналата година благотворителен „Мач на надеждата“ на Стилиян Петров. Инициативата събра над 850 хиляди лева, които бяха разпределени между лечебни заведения, специализирани в борбата с онкологични заболявания.

„Мишо Александров със сигурност е момче, което се развива в своята кариера, и ако получи точното място и поле за изява, може да бъде полезен“, заяви през миналата седмица изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев.