ЦСКА почти сигурно ще се лиши от услугите на двамата си капитани – Юрген Матей и Амос Юга, след приключването на сезона, пише "Тема спорт".

Както е известно, първи избор за лентата е нидерландският централен защитник, но заради проблемите му с контузии през по-голямата част от кампанията тя бе на ръката на национала на Централноафриканската република. Така ще бъде и в оставащите два или три мача, тъй като бранителят е с нова травма – този път в петата.

Огромна е вероятността 31-годишният Матей вече да е изиграл последния си двубой с червената фланелка, тъй като договорът му с клуба изтича през лятото. През цялата есен той се възстановяваше от тежка контузия в коляното, а през пролетта е бледа сянката на себе си от първите два сезона на „Армията“.

Освен това не успява да се опази от нови контузии. Високата му заплата и претенциите за титулярно място пък са други фактори, които драстично намаляват шансовете контрактът му да бъде удължен. Той ще напусне Борисовата градина като свободен агент и най-вероятно ще продължи кариерата си в своята родина.

Договорът на Юга пък е за още два сезона. Той също е на 31 години и макар да е основна част от състава, и с него ще бъде потърсена раздяла. На терена той е много рисков футболист, който, когато не е във форма, носи повече минуси, отколкото плюсове в представянето на тима. Освен това думата му не се чува в цялата съблекалня и е смятан за „ухо“ на предишната власт. Затова и планът в Борисовата градина е през следващия сезон африканецът да не носи червения екип.

Матей и Юга пристигнаха в ЦСКА през лятото на 2020 година, когато начело на тима отново бе Стамен Белчев. Те бяха част от влизанията в групите на Лига Европа и Лигата на конференциите, като нидерландецът отбеляза решителен гол в плейофа реванш с Виктория Пилзен (3:0). Записаха съответно 120 и 145 участия за тима във всички турнири и изглежда дадоха каквото могат на 31-кратните шампиони.

Тимът ще напусне и Фернандо Каранга, който е наказан за 6 мача след поредната си изцепка през пролетта при гостуването в Разград.