Черно море тресна с 1:0 ЦСКА насред София в мач от 34-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение на стадион "Васил Левски" заби Пабло Гарсия в 57-ата минута.

С тази победа "моряците" от Варна заслужено си осигуриха второто място в крайното класиране, което им дава квота за предварителните кръгове в Лига на конференциите.

ЦСКА пък ще бере още срам този сезон и ще трябва да играе срещу седмия в бараж за Европа. Срещата бе изгледана от Димитър Бербатов, който видимо остана разочарован от играта на "армейците".

Двубоят бе изключително нервен, с много физически сблъсъци през цялото време. Това доведе и до червен картон за вратаря на домакините Густаво Бусато в 56-ата минута.


Първата възжможност за гол в мача бе за Джонатан Линдсет, който в седмата минута стреля с глава право в ръцете на стража на Черно море Иван Дюлгеров от около седем метра.

Десетина минути след това чудесна бърза атака позволи на Андреяс Калкан да излезе на стрелкова позиция фронтално срещу вратата на домакините, но халфът на Черно море стреля високо в аут.

Малко след това дойде първият сериозен сблъсък, при който вратарят на домакините Бусато разкървави носа си.

Малко преди почивката дойде една от най-дискусионните ситуации в срещата. Главният съдия Георги Кабаков маркира нарушение в наказателното поле на Черно море от страна на Тобиас Хайнц. Норвежкият плеймейкър бутна Живко Атанасов, но в същото време бе и препънат от него. След продължителна консултация с ВАР обаче Кабаков реши да остави решението си на терена и да не отсъжда дузпа.

Второто полувреме започна с много груба грешка на левия защитник на "армейците" Сени Санянг. Националът на Гамбия не се справи с връщането с глава на една топка и Уеслен Жуниор я открадна. Останал очи в очи с Бусато той бе премазан от скочилия в главата му вратар точно пред наказателното поле. Това донесе директен червен картон на Бусато, а Жуниор напусна стадион "Васил Левски" с линейка.

На мястото на Бусато в игра влезе Димитър Евтимов, който обаче още в първата ситуация, в която трябваше да се намеси, не успя да го направи. Това позволи на Пабло Гарсия да направи добавка от няколко метра и необезпокоявано да вкара за 1:0 в полза на Черно море.

Няколко минути след това дойде втори дискусионен момент. Кабаков отсъди дузпа в полза на ЦСКА за нарушение на Живко Атанасов срещу Тибо Вион. Решението обаче беше отменено заради засада на французина.

До края на мача чистите положия практически липсваха, а Черно море използва максимално числения си превес на терена, за да запази преднината си.

ЦСКА - Черно море 0:1

Голмайстор: Пабло Гарсия 57

ЦСКА: Густаво Бусато - Тибо Вийон (85-Иван Турицов), Браян Кордоба, Християн Петров, Сени Санянг - Марселино Кареасо (85-Станислав Шопов), Амос Юга - Улаус Скаршем, Тобиас Хайнц (56-Димитър Евтимов), Джонатан Линдсет - Матиас Фаетон (78-Георги Чорбаджийски)

Черно море: Иван Дюлгеров - Цветомир Панов - Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Дани Мартин - Пабло Гарсия, Даниел Димов - Илиан Илиев-младши (90+4-Мартин Милушев), Васил Панайотов, Андреяс Калкан (71-Мазир Сула) - Уеслен Жуниор (56-Атанас Илиев)