С два мача в понеделник, 27 май, ще бъде сложен край на плейофите от сезон 2023/24 в Първа лига. Те ще определят дали ЦСКА 1948 или Арда ще играят бараж за участие в евротурнирите срещу ЦСКА.

В двете срещи, които започват в 20:00 часа, Ботев Пловдив посреща Арда, а Славия е домакин на ЦСКА 1948. "Канарчетата" и "белите" ще играят единствено за своята чест, докато залогът пред другите два тима е голям. На този етап ЦСКА 1948 има сериозно предимство - точка повече от Арда и предимство в преките двубои.

Това означава, че отборът от Кърджали задължително трябва да спечели гостуването си на "Колежа", за да има шанс за седмото място. Равенство или победа на пловдивчани означава, че ЦСКА 1948 ще завърши седми. "Червените" държат съдбата си в собствени ръце - ако те победят в "Овча купел", отиват на бараж. При реми или загуба, нещата ще зависят и от другата среща.

Завършилият на седмо място тим ще гостува на ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски" в петък, 31 май, от 19:00 часа. Победителят ще участва в квалификациите на Лига на конференциите през лятото.