Напрежение се наблюдава по оста АЕЛ Лимасол – ЦСКА, породено от задаващия се трансфер на Георги Минчев на „Армията“. Николас Левентис, генерален мениджър на кипърския клуб, заяви SPOR FM 95.0, че в офисите на клуба няма оферта за голмайстора, чийто договор с АЕЛ Лимасол изтича след една година.

„Много се изписа в България, мениджърите сами го консултират, но ние като клуб нямаме предложение за нито един футболист“, заяви Николас Левентис, цитиран от „Мач Телеграф“. По думите му става ясно, че мениджърите на Минчев се опитват да уредят трансфера му в ЦСКА като заобиколят АЕЛ Лимасол. От кипърския клуб обаче са непреклонни и ще искат някаква компенсация за нападателя.

„Армейците“ търсят спешно попълнения в атака, след като се разделиха с Фернандо Каранга, чийто договор не беше подновен. В момента те имат само един централен нападател, в лицето на младия Марк-Емилио Папазов, който се върна след наем в Хебър.

Георги Минчев има един престой в ЦСКА , през 2016 г., но той беше много кратък. През есента таранът вкара 11 гола за АЕЛ Лимасол.

„Георги Минчев е в плановете ни, както и други български играчи. Това е част от идентичността на ЦСКА. Искаме фокусът да е върху българите и скоро ще разберете“, заяви преди дни треньорът на „армейците“ Томислав Стипич, който е работил с Минчев в Латвия.