Ръководството на ЦСКА е готово да отдели до 5 млн. лева за селекция в рамките на сегашния и зимния трансферен прозорец.

За лятото червените имат пет основни цели, а поне за две или три попълнения ще бъдат платени трансферни суми. Става въпрос за чужденци, тъй като разговорите с български футболисти от чуждестранни клубове удрят на камък заради твърде височи финансови претенции, пише Спортал. От “Борисовата градина” са провели сондажи, но възнагражденията на въпросните играчи надхвърлят дори тези в Лудогорец.

Именно поради тази причина е твърде вероятно Иван Тасев да е единственият българин, който подсилва тима през лятото.

Както „Тема Спорт“ писа, ЦСКА преговаря за крило от втора германска дивизия. Червените са набелязали и други футболисти от второто ниво на Германия и Франция. Те обаче няма да акостират в “Борисовата градина” като свободни агенти. План “А” е до седмица поне трима от набелязаните да се присъединят към лагера на отбора в Банско.

Още двама чужденци пък могат да подсилят тима, но към края на юли, когато първенството вече ще е започнало. Тук идеята е да се види как ще влезе ЦСКА в официалните срещи и на тази база да се действа със селекцията.

Клубът ще чака Иван Турицов да подпише предложения му договор до 1 юли. Ако това не се случи, червените ще привлекат вече набелязан десен бек. В момента националът на България води преговори с Химки, но двете страни не са постигнали договорка.

Другото нововъведение е, че основно участие в селекцията взема треньорът Томислав Стипич. Нито един футболист няма да дойде без негово одобрение. Към момента наставникът е отхвърлил някои от предложените му състезатели, а за други е казал “да”. Хърватинът също е дал списък със свои имена и за част от тях е получил зелена светлина да ги доведе на “Армията”, стига те да са по джоба на клуба.