Бившият футболист на ЦСКА Ели Маркес е предложил на клубното ръководство един от голмайсторите в бразилската Серия Б. Това се е случило след съботната контрола между армейците и Беласица, където ексзащитникът също игра преди години.

Бразилецът изгледа проверката, а след това проведе разговор с изпълнителния директор на червените Филип Филипов. Макар че доскоро беше треньор на Черноморец Балчик, той се занимава и с мениджърска и посредническа дейност. Маркес препоръчал на ЦСКА да привлече 23-годишния нападател на Итуано Винисус Пайва, пише „Тема Спорт“. Бившият играч на Васко да Гама е с разчупен профил и може и да бъде използван по двете крила. В момента той е в челото на голмайсторската листа в Серия Б с 4 попадения в 12 мача от началото на сезона.

Пайва е преотстъпен в Итуано от гранда Васко да Гама, като договорът му е до 31 декември. Ели Маркес обаче е уверил червеното ръководство, че ако реши да привлече офанзивния футболист, няма да има пречки това да се случи. „Тема Спорт“ научи още, че бразилският импресарио е предлагал Винисиус и на друг роден отбор – Арда. Кърджалийци са били заинтригувани от възможността да привлекат южноамериканеца, но впоследствие станало ясно, че не могат да удовлетворят финансовите му изисквания.

Вече писахме, че ЦСКА е близо до привличането на крило, което може да действа и като втори нападател, от Втора Бундеслига на Германия. Ако тази сделка се осъществи, армейците ще трябва да платят трансферна сума и това ще е едно от най-скъпите им летни попълнения. Развитие по казуса се очаква да има до дни, като желанието на всички в Борисовата градина е до края на седмицата да обявят привличането на поне двама футболисти.