Миналата седмица, за период от три дни, главният готвач на ЦСКА и нутриционистът на клуба осъществиха работна визита в един от водещите клубове в Португалия – Спортинг Лисабон. Посещението е организирано по инициатива на спортния директор на „армейците“ Пауло Нога, който поддържа отлични професионални отношения с португалския гранд, пише „Мач Телеграф“.

По време на престоя си в Лисабон, специалистите от ЦСКА имат възможност да се запознаят с най-добрите практики в хранителния режим и хранителната логистика на първия отбор и академията на Спортинг. Обсъдени бяха теми като персонализираното хранене за спортисти, възстановяването след мачове и тренировки, както и новостите в спортната нутрициология.

Главният готвач на ЦСКА също получава ценна информация за организацията на клубната кухня, сътрудничеството с диетозата и адаптирането на менюто според нуждите на състезателите. Инициативата е част от дългосрочната стратегия на клуба за подобряване на професионалната среда и постигане на високи стандарти във всички аспекти на спортната подготовка. От ЦСКА подчертават, че подобни визити ще продължат и в бъдеще, като част от стремежа на клуба към устойчиво развитие и иновации.