Левски и ЦСКА не успяха да се победят и си спретнаха 0:0 на стадион "Васил Левски" пред 10 000 зрители.

Така сини и червени окончателно се сбогуваха с титлата, след като вече изостават съответно на 12 и 8 точки от Литекс.

Първото полувреме бе истинска скука. Футболистите на двата отбора не можеха да вържат три точни паса и тотално разочароваха.

След почивката играта живна, армейците доминираха, създадоха половин дузина чисти голови положения, но пропуските на Гранден и Панку ги лишиха от победата. Така ЦСКА остана трети в класирането, докато Левски е четвърти.

Двубоят започна с приспивно темпо, като в първоначалните минути двата отбора залагаха на сигурността и здравата битка в средата на терена. Позиционната игра продължи до 20-ата мин., като до този момент по-интересните неща се случваха по трибуните, където феновете на сини и червени правеха страхотни хореографии.

Постепенно играчите на Гонзо живнаха и сътвориха две атаки. Първо Жоазиньо успя да се освободи по лявото крило и да напредне, но бързо бе блокиран от трима защитници на ЦСКА. Последва страхотен пас на Бардон към Йовов, който се озова сам срещу Чавдаров, но твърде много се забави и Апостол Попов с шпагат му отне топката.

В 21-ата мин. Николай Димитров размина Коста Стоянов по дясното крило, напредна мощно, но Павел Виданов със сетни усилия изчисти. Към края на полувремето армейците наложиха преса и притиснаха здраво сините в собствената им половина.

Елиот Гранден на няколко пъти развинти Стефан Станчев и Гонзо се принуди да замени младока със словака Петраш. В 31-ата мин. Костадин Стоянов напредна по лявото крило, последва центриране в наказателното поле на Левски, където обаче Гранден не успя да нацели хубаво топката.

Седем минути по-късно Панку развинти отбраната на Левски, навлезе мощно в наказателното поле, където обаче вместо да шутира артистично се свлече за дузпа и заслужено получи жълт картон.

В тези минути ЦСКА доминираше, но така и не успя да стигне до чисто голово положение. В края на полувремето Мишел Платини на два пъти стреля, но Петков спасяваше.

Второто полувреме започна с невероятна атмосфера по трибуните. Ултрасите на двата отбора запалиха множество факли и димки, което наложи прекратяването на мача за три минути. ЦСКА се хвърли здраво в атаки и бе близо до гола.

В 54-ата мин. най-добрият в мача Елиот Гранден за сетен път развинти отбраната на Левски и изстреля страховита тупалка от границата на наказателното поле, но Петков майсторски спаси отбора си. Минута по-късно Жоро отново спечели битката с Гранден.

Французинът изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но Петков за сетен път показа класа. Червените продължиха да доминират и притиснаха сините в собствената им половина. В 61-ата мин. Панку сътвори уникален пропуск.

Гранден изведе румънеца в наказателното поле на Левски, но Панку вместо да стреля силно, заложи на технично прехвърляне и изкара топката в аут. Това бяха минутите на ЦСКА, но те така и не успяха да вкарат.

Малко по-късно Жоазиньо се пусна по лявото крило, залъга двама защитници на ЦСКА, последва шут, но право в тялото ан Виданов. В 63-ата мин. армейците записаха нов пропуск. Панку напредна по дясното крило центрира в наказателното поле на сините, където Гранден се извиси и с глава прати топката до дясната греда.

В 79-ата мин. Панку за сетен път се издъни и изпусна невероятно положение. Янчев пусна страхотен пас към румънеца, който останал сам срещу Петков вместо да вкара стреля над гредата. До края на мача армейците хвърлиха всичко в атака, но така и не успяха да отбележат и си поделиха по точка с Левски.

ЛЕВСКИ – ЦСКА 0:0

ЛЕВСКИ: Петков, Станчев (39-Петраш), Бензукан (90-Топузаков), Милиев, В. Минев, Гаджев (68-Телкийски), Балтанов, Н. Димитров, Бардон, Жоазиньо, Йовов

ЦСКА: Чавдаров, Й. Минев, Попов, Виданов, К. Стоянов, Янчев, К. Янев (56-Галчев), Петре (63-Трифонов), Панку, Гранден, Платини (82-Руи Мигел)