Бившият защитник на Милан Алесандро Неста смята, че наставникът Филипо Индзаги може да върне "росонерите" в Шампионската лига.

През миналия сезон тимът разочарова и остана извън европейските клубни турнири, а през настоящата кампания са седми, далеч зад шампиона и лидер в класирането Ювентус.

"Пипо се нуждае от повече време. Рядко виждах отбора да играе зле. В голяма част от случаите те загубиха заради индивидуални грешки", заяви Неста пред вестник "Гадзета дело спорт".

"Индзаги вкара нови идеи и ентусиазъм. неговият стил на игра прилича на този на Карло Анчелоти и Джиджи Кани. Милан е твърде голямо име, за да завършва на осмо място, както през миналия сезон."

"Милан може да се бори за място в Шампионската лига. Но Интер, Наполи и няколко други тима също изпитват трудности. това е жалко, защото борбата е за това кой ще се окаже най-малко зле."

"Качеството на Милан спадна, но целта си остава същата. Милан не е това, което беше преди. Преди време клубът можеше да излезе на пазара със 100 милиона евро, а сега го прави с 5 милиона евро. Сега тази платежоспособност принадлежи на другите , ние не можем да се конкурираме с тях."

"Аз можех и да остана, но вече не се чувствах достатъчно добър, за да мога да опазвам играчи като Лионел Меси. После се случи продажбата на Ибра и Тиаго Силва в ПСЖ, ние не можехме да ги задържим от икономическа гледна точка. Но това е проблем не само за Милан, а за цяла Италия", добави Неста.