Бившата звезда на Милан Дженаро Гатузо разкри проблемите в сегашния състав на тима. Според него към момента „росонерите“ не разполагат с мъжкари в съблекалнята и в това се коренят слабите резултати в Серия А.

Още по темата

 

Тимът на Филипо Индзаги е на 10-то място в първенството и по всичко изглежда, че няма да играе в евротурнирите следващия сезон. Очаква се през лятото Индзаги да бъде уволнен. Гатузо вече се предложи за заместник на бившия си нападател, но добави, че не той е отговорен за падението на „росонерите“.

„Милан е като Юнеско пред Манчестър Сити и ПСЖ, които нямат история. Но моментът е такъв, че трябва да се говори с феновете. Те говорят за юношите на клуба, но младите ни играчи са давани под наем или продавани. Освен това в съблекалнята на Милан не уважават правилата“, отсече Рино Гатузо.

„Менез вкара много голове този сезон, но той не е лидер. Той просто не е на това ниво. Освен това той постоянно е защитаван, а това не е добре. Милан на първо време трябва да намери точен човек.

Знам, че има напрежение за работата на Филипо Индзаги, но с цялото ми уважение към него, не винаги като си бил велик играч, ще бъдеш велик треньор. Но грешките са, за да се учим от тях. А да защитаваш постоянно състава си не е хубаво нещо. Има дни, когато трябва да си критичен, защото играчите трябва да знаят какво вършиш. Ако веднъж се прецакаш, си свършен“, каза още Гатузо.