Луис Адриано призна, че няма търпение да се включи в подготовката на Милан. Бразилецът бе привлечен за 8 млн. евро от Шахтьор Донецк, но в момента си е в Порто Алегре и ще се присъедини към новите си съотборници на предсезонната подготовка в Китай. 

“Нямам търпение да започна подготовка с Милан и да се запозная с новите ми съотборници. Много съм щастлив, че ще нося фланелката на Милан. Това е велик клуб с традиции. Сбъдната мечта е за мен”, каза нападателят. 

“Изчаквам да ми дадат работна виза и виза за Китай, за да взема участие в турнето в Китай. Следвам програмата на треньорския щаб и ще бъда подготвен за старта на подготовката. 

Когато се сетя за Милан, се сещам на други бразилки, оставили отпечатък там - Кака, Роналдо, Роналдиньо и Пато. Играх с Пато в Интернасионал, той ми е приятел. Други играчи също са писали историята там. Много харесвах Кларънс Зеедорф и Паоло Малдини. 

Надявам се сега да получа повече възможности за изява в националния отбор на Бразилия, но за да го сторя, трябва да играя добре за клубния си отбор. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня целите си”, каза още Луис Адриано.