Новото попълнение на Верона Джанпаоло Пацини разкри, че е имал проблеми с бившия си треньор в Милан Филипо Индзаги. Нападателят призна, че именно Пипо е в основата на напускането му на „Сан Сиро“.

„Не очаквах да ме посрещнат с такъв ентусиазъм. Идеалната ситуация за мен бе да премина в клуб, в който всеки един вярва в мен. Може да се каже, че бях прелъстен и изоставен от Милан, но съжалявам, че не получих достатъчно възможност за изява.

Пипо Индзаги? Водихме много спокойни разговори с него. Имаше и такива, които бяха всичко друго, но не и спокойни. След последният ни спор с него, който бе наистина оживен, реших да сложа край на дискусията. Аз съм такъв човек, че искам за проблемите да се говори директно, а не да чакам сами да се разрешат“, каза Пацини.

Нападателят прие предизвикателството да подсили Верона, където президентът Маурицио Сети му пожела да вкара 10-15 гола през новия сезон.

„Президентът е прав да иска това от мен. Аз съм много убеден в себе си. Ако ми дадат игрово време, головете ще дойдат. Кой знае, може пък и да получа място в състава на Италия за Европейското първенство догодина“, добави Пацини.