Алберто Дзакерони анализира предстоящото дерби на Милано между Интер и Милан. Специалистът е бил наставник и на двата отбора и знае най-добре от всички какво се случва в големите съперници преди дербито.

„Това е важен сблъсък и за двата отбора и въпреки резултата в неделя, те ще продължат да се доизграждат. Все пак мисля, че Интер има малко предимство пред Милан, тъй като отборът им е по-завършен.

Ако трябва да бъда по-обстоен, това е заради Стеван Йоветич, който вече се утвърди като много важен за Интер играч. От друга страна Милан не разполага с футболиста, който да сложи нещата в ред“, смята Дзакерони.

Очаква се повторен дебют за Милан да направи Марио Балотели, който бе привлечен под наем от Ливърпул.

„Той не коства нищо на Милан, той е млад и има страхотни качества. Милан трябва да му даде шанс и ако Марио не го изпусне, всичко ще е наред. Одобрявам напълно този трансфер. Той показва, че Адриано Галиани е натрупал опит. Ако нещо се обърка, Милан няма да загуби нищо, което е добре.

Все още е твърде рано да се съдят двамата треньори. Нека ги оставим да работят. Давам ви пример – моите отбори винаги се представят по-силно във втората половина на сезона.

Гледайки отборите и играчите, мисля, че за титлата ще се борят Ювентус, Рома, Интер и Наполи и чак след това идват Милан, Лацио и Фиорентина. За мен през миналият сезон най-добрият треньор бе Роландо Маран от Киево. След това бих добавил Джан Пиеро Гасперини от Дженоа и Стефано Пиоли от Лацио“, добави Дзакерони.

Специалистът призна, че все още е без работа, след като напусна националния отбор на Япония. „Все още не съм взел решение за бъдещето си, но гладът за успехи не е стихнал. Все пак не искам да работя само заради самата работа, предложението трябва да ме грабне“, каза още Дзакерони.