Бившият италиански национал Джанлука Дзамброта заяви, че Милан постепенно влиза в час и нищо чудно в края на сезона да се класира в първата тройка. Световният шампион от 2006 година изигра 4 сезона за „росонерите“ и даде мнението си за сегашното развитие на клуба в интервю за „Тутоспорт“.

„Равенството срещу Аталанта показа, че има още работа, но в последните пет мача Милан показа, че върви напред. Паузата сега ще позволи на треньора Синиша Михайлович да възстанови контузените играчи и да подобри общото физическо състояние.

Милан се нуждае от увереност и победите помагат за това. Освен това играчите започват да припознават системата на игра като своя. Харесвам много Михайлович. Той е треньор с характер, който няма проблем да каже какво мисли в лицето на всеки. Подбра най-подходящата система според играчите, с които разполага.

Отборът постепенно започва да намира баланса си и аз мисля, че Милан ще се нареди в призовата тройка. Първенството е много интересно и със сигурност няколко отбора ще се борят за първите места“, каза Дзамброта.

Бившият италиански национал коментира и развитието на младоците Джанлуиджи Донарума и Давиде Калабрия.

„Подобни рискове не са лесно, но Синиша го направи, а футболистите показаха, че е бил прав. Донарума показва страхотни качества. Харесва ми техниката и характера му. Калабрия също е много интересен млад футболист. Той може да се развие още и трябва да го направи“, коментира бившият защитник.

След паузата за националните отбори на Милан предстои мач с Ювентус. „Юве се нуждае от точки. „Росонерите“ пък се намират в позитивен период и също ще искат да спечелят този мач. Домакинският фактор за Юве може да се окаже решаващ. До този мач обаче много от футболистите на двата отбора ще бъдат с националните си отбори, което ще им се отрази.

Все пак мисля, че Юве има повече да губи, ако не спечели срещата. Алекс Сандро е много техничен футболист. Той центрира добре топката и пресира добре. Но може би към него има прекалено много очаквания, като се има в предвид колко пари бяха платени през лятото“, завърши Дзамброта.