Треньорът на Фиорентина Пауло Соуса е новият кандидат на Милан за заместник на Синиша Михайлович. Последният отново е поставен под напрежение и най-вероятно няма да остане в клуба през следващия сезон.

Досега се смяташе, че с най-големи шансове за поста са Кристиан Броки, който води юношите на „росонерите“, Уезебио Ди Франческо от Сасуоло и Марчело Липи. Въпреки това ИтаСпортПрес съобщи, че Соуса е новият фаворит на шефовете.

Португалецът свърши прекрасна работа с Фиорентина от началото на сезона, но през януари имаше търкания с ръководството на клуба заради трансферната политика.

В същото време легендата на Милан Алесандро Неста се хвърли в подкрепа на Михайлович. Според него не сърбинът е виновен за случващото се на „Сан Сиро“.  

„Казвал съм го и преди – треньорите не бива да поемат на 100% вината. Годината беше лоша и само Купата на Италия може да спаси нещата. Но не бива да се уволнява треньора и пак да се започва от начало. Ясно е, че проблемите са навсякъде.

Интер има проект. Привлякоха много играчи, похарчиха сериозни суми, а резултатите им не са много по-добри. Бил съм треньор с Роберто Манчини и знам как работи той. Когато работиш праволинейно с едни и същи играчи, които те разбират, успехите ще дойдат“, коментира Неста.