Новият треньор на Милан Кристиан Броки разкри, че не се притеснява от голямото предизвикателство пред него. Младият специалист замени на поста уволнение Синиша Михайлович и разкри, че най-вероятно ще залага на схема 4-3-1-2. 

“Не се плаша от това да се опаря. В последните месеци натрупах много опит. Сега най-важното е да вземем това, което ни се предостави. Но е нормално да има риск, когато ти се отдава толкова голяма възможност”, заяви Брики. Преди него други бивши футболисти на тима също опитаха в треньорската професия, но изходът за Кларънс Сеедорф и Филипо Индзаги е ясен за всички. 

“Разбира се, има го и човешкото отношение и ако не върша добре нещата си, значи пътищата ни ще се разделя. Но аз нямам негативни мисли в главата. Започвам работата с огромно желание. Не ме е страх, аз не знам какво е това. Не казвам, че Милан ще спечели на 100% следващите 7 мача, но ще дадем всичко от себе си. 

В кариерата си на футболист най-често играех в система 4-3-3. Харесва ми да има четирима защитници и трима полузащитници пред тях. Тримата в атака могат да донесат различни опции. В примаверата използвах играч за нападателите. Този тим футболисти могат да донесат разликата. Можем да го използваме и тук, но при всички положения ще играем с трима в атака”, каза още Броки.