Милан се изложи с равенство 0:0 срещу опашкаря Карпи, като на "росонерите" не помогна дори прочутия танц хака на новозеландските ръгбисти. Домакините опитаха да вземат страха на съперника преди началото на двубоя, изигравайки внушителния ритуал на тамошните племена маори. Играчите на Карпи обаче въобще не се стреснаха и през целия мач се бранеха стабилно, за да се докопат до точката на "Сан Сиро".

Според италианските медии изпълнението на хака е по инициатива на един от спонсорите на Милан - козметичната компания "Нивеа".

Хака е традиционен новозеландски танц, създаден от маори (коренните жители на страната), с който те са се настройвали преди битка и са плашели враговете си. Историята на този танц е 200-годишна - през 19-и век вождът на едно от племената маори Те Раупараха успява да избегне смъртта и да се спаси при едно нападение. Тогава той създава хака Ка Мате - танц за победата на живота над смъртта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WaQhYBkoQOY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>