Милан работи сериозно по селекцията, а основните набелязани са Леонардо Паволети от Дженоа, Роберто Сориано от Сампдория, марко Пяца от Динамо Загреб и Адем Ляич от Рома. 

Последната дума ще има новият треньор на тима Винченцо Монтела, който според “Гадзета дела Спорт” вече е започнал да работи за селекцията. Монтела вече е работил със Сориано и двамата ще са доволни да го направят и на “Сан Сиро”. Полузащитникът има клауза в договора и може да бъде закупен за 15 млн. евро. 

“Росонерите” ще се нуждаят и от нов нападател, който да си партнира с Джанлука Лападула от Пескара, а Паволети бил перфектен кандидат. Милан се гласи да продаде Карлос Бака за около 30 млн. евро и да вложи парите в нападателя на Дженоа. 

За Ляич Милан ще трябва да се пребори с Торино. Говори се обаче, че “росонерите” ще дадат по-добри лични условия на сръбския национал - 1.9 млн. евро годишна заплата. 

Най-амбициозната трансферна цел е Пяца. Крилото се представи прекрасно на Евро 2016 и привлече интереса на няколко клуба от Европа.