Защитникът на Милан Игнацио Абате заяви, че голямата цел пред клуба е да се класиране в Шампионската лига, но добави, че всички в тима трябва да бъдат реалисти. 

“Всички искаме да продължим философията на Силвио Берлускони. Важно е да имаме основа от италиански играчи. Италианските футболисти, които играят в Италия, обаче са подложени под огромно напрежение. Опитваме се да бъдем професионалисти, което не се разбира понякога от чужденците. 

Тук не е като в Англия, където след мач е прието да се излезе за по питие. Тук можеш да направиш грешка на терена, но не и извън него. Сега, като се огледам наоколо, виждам солидна основа от италианци, което ще ни бъде от огромна помощ.  

Не понасям да бъдем извън Шампионската лига. Това нещо продължи прекалено дълго. Все още не можем да отговорим на качеството, но поне ще се борим до край, за да изпълним целта си. Трябва да работим здраво и да вярваме в себе си”, каза Абате. 

“Уволнението на Синиша Михайлович беше неприятна изненада за нас. Никой не го очакваше. Той контролираше съблекалнята и ни ръководеше добре. Той е прекрасен треньор и човек. 

Винченцо Монтела също е добре подготвен. Той има прекрасни идеи за футбола, балансиран е и не говори много, но знае какво да направи. Тренировките му са много забавни”, добави защитникът.