Бившата икона на Милан Кака заяви, че се натъжава да гледа настоящата ситуация в клуба, но добави, че трябва още малко търпение. Капитанът на Орландо Сити спечели “Златната топка” докато играеше за “росонерите”, които са извън Шампионската лига вече три поредни години. 

“Имах много хубави моменти там и видях как Милан е един от най-добрите клубове в света. Ситуацията сега е различна и това ме натъжава. Това е голям клуб с невероятна история. Разбира се, историята ти не помага на терена, но след като имаш такава история, е въпрос на време нещата да се оправят. Мисля, че до няколко години Милан ще се бори отново за Шампионската лига и титлата в Италия. Сигурен съм, че може да го направи”, каза Кака.

“Мисля, че Монтела е правилният човек. Няма да му е лесно. Не знам как вървят нещата с китайците, но със сигурност те ще трябва да направят някои промени. Надявам се, че ще издигнат отново Милан. 

В клуба трябва да разберат, че трябва да се движат стъпка по стъпка. Първата е да се класират отново в Европа и да играят в Лига Европа или Шампионската лига, защото в първенството Ювентус ще е отново фаворит. Те са добър отбор и се представят страхотно. Видяхме как Юве беше в Серия Б и се възползваха от това, за да изградят състав, построиха си и нов стадион. След това играха финал в Шампионската лига и спечелиха много титли на Серия А. Това е добър пример, който трябва да бъде следван от другите клубове”, добави бразилецът.