Сампдория - Милан, мач от 4-тия кръг на италианската Серия "А", стадион "Луиджи Ферарис", тази вечер от 21,45 часа българско време

Групата на Милан

Вратари: Донарума, Габриел, Плицари

Защитници: Абате, Калабрия, Антонели, Палета, Романьоли, Гомес, Ели

Халфове: Соса, Монтоливо, Бонавентура, Поли, Хонда, Пашалич, Локатели

Нападатели: Бака, Луис Адриано, Сусо, Нианг, Лападула

Прогнозата на Gol.bg:

Милан продължава да тъпче на едно място и при Винчнцо Монтела, който донесе на "росонерите" само три точки в първите три мача за сезона.

Играта на тима далеч не е по вкуса на феновете и дори моментните проблясъци на Бака, Нианг и Бонавентура не топлят изстрадалите миланисти.

Сега за Монтела предстои нова тежка задача при гостуването на Сампдория, който тръгна силно с две победи и бе близо до триумф на "Олимпико" срещу Рома (2:3) в миналия кръг.

В лагера на "росонерите" както обикновено има доста кадрови проблеми. С травми са Де Шилио, Сапата, Беротлачи и последното ново попълнение Матиас Фернандес, а все още наказан е халфът Юрай Кучка.

Най-вероятно на левия бек започне младокът Давиде Калабария. В италианските медии вървят прогнози, че дебют като титуляр за Милан може да направи нападателят Джанлука Лападула, голмайстор в Серия "Б" за миналия сезон с 27 попадения.

При домакините единствената сериозна липса е плеймейкърът Рикардо Алварес. Бившият интерист е с наказание, а на неговото място зад нападателите Мюриел и Куалярела ще започне белгийският талант Денис Прает.

Милан напоследък играе сполучливо срещу Сампдория, като успя да спечели последните три мача по между им. Сега обаче двубоят в Геноа изглежда доста на кантар и играчите на Монтела трябва да направят нещо впечатляващо на "Луиджи Ферарис", за да стигнат до трите точки.

Резултат: 1:1