Кротоне - Милан, мач от 1-вия кръг на Серия А, стадион "Енцио Шида", 21:45 часа българско време. 

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg: 

Амбициозният проект на Милан започва участието си в Серия А с всичко най-добро. Може би най-добрият трансфер на “росонерите” бе този, че Джанлуиджи Донарума остана в клуба. 18-годишният вратар вече има 68 мача в Серия А и вече се утвърди като един от най-добрите в първенството. 

“Аз съм на 18 години и трябваше да вземе много голямо решение, но не можеш. Просто исках да си изчистя мислите и просто чаках да свърши Европейското първенство за юноши”, каза Донарума. 

Вратарят призна, че е бил притеснен преди маза на Милан срещу Шкендрия (6:0) в плейофите на Лига Европа. “Бях малко притеснен. Страхувах се от негативните реакции на феновете, така че бях песимист. Но вместо това те ме посрещнаха добре и всичко е наред”, каза вратарят. 

Очаква се Донарума да започне титуляр, както и новите попълнения Леонардо Бонучи, Хакан Чалханоглу и Андре Силва.

“Бонучи остави отлични впечатления в мен. Честно казано, бях изненадан от информациите, че ще дойде в Милан, но се видя, че директорите свършиха прекрасна работа. Лео наистина ще ни помогне много”, добави Донарума. 

Кротоне беше един от отборите на миналото първенство, след като си осигури мястото в елита едва в последния кръг. Александър Тонев и съотборниците му направиха много добра подготовка и сега се очаква много повече от тях. 

“Страхотно е, че ще играем още на старта срещу Милан. Винаги е добре да срещаш голям клуб, има ентусиазъм на трибуните и в града. Ние обаче знаем съставките, за да останем в Серия А отново - много работа, отдаденост и саможертва”, заяви вратарят на Кротоне Алекс Кордаз.

Резултат: 1:2