Милан - Каляри, мач от 2-рия кръг на Серия А, стадион “Сан Сиро”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Милан, изглежда, приключи с натовареното си трансферно лято и сега трябва да съсредоточи усилията си в първенството и в Лига Европа. “Росонерите” вече започнаха ударно в Серия А, а в допълнение се класираха с лекота за групите на втория по сила европейски клубен турнир. 

Сега момчетата на треньора Винченцо Монтела ще искат да продължат добрата линия с успех и в домакинството на Каляри. За гостуващия тим се знае, че определено разполага с най-добрите защити в първенството, което ще даде нова възможност на “росонерите” да се докажат. 

Последното ново попълнение на тима Никола Калинич от Фиорентина ще бъде на разположение на Монтела. Статистиката сочи, че Милан спечели последните си 12 домакински мача срещу Каляри във всички турнири, като гостите са в серия от 4 поредни загуби в гостуванията си. Като цяло Каляри няма победа над Милан на “Сан Сиро” от 1 юни 1997 година. 

Милан продължава да бъде без контузените Лукас Билия и Джакомо Бонавентура, но Алесио Романьоли записа първи старт за сезона срещу Шендрия. Федерико Мелхиори и Рафаел пък са под въпрос за гостите.

Прогноза: 2:0