Милан сломи коравия новак в Серия "А" СПАЛ с 2:0 на своя стадион "Сан Сиро". Успехът на "росонерите" дойде доста трудно, въпреки че домакините имаха превъзходство през почти целия двубой.

Две дузпи бяха необходими на Милан, за да пробие бетона на гостите и да си спечели трите точки. Рикардо Родригес и Франк Кеси вкараха от бялата точка по веднъж в двете полувремена.

Всички останали опасности бяха предотвратени от защитата на СПАЛ и вратаря Алфред Гомис, който спаси няколко опасни удара от дистанция. Гостите пък създадоха твърде малко в предни позиции, за да излъжат някак именития си съперник.

Така Милан записа четвърта победа от началото на сезона и се нарежда на четвърто място на три точки от лидерите Наполи и Ювентус.


Както се очакваше, фаворитът Милан изцяло доминираше в мача. "Росонерите" имаха огромно предимство във владеенето на топката, докато съперникът добре подреден в своята половина се бранеше и дебнеше удобна възможност за контраатака. Въпросът бе как домакините ще пробият бетона на СПАЛ, който вече показа, че се брани здраво и тактически грамотно.

Повечето атаки на Милан бяха с многобройни подавания и завършваха или с центриране от фланга, или с удар извън наказателното поле. Родригес и Калинич пробваха да поразят противниковата врата от дистанция, но стреляха в аут. Не малко опити имаше и от корнери, при които обаче защитата на гостите действаше стабилно.

В 19-ата минута дойде най-голямата опасност пред вратата СПАЛ. Абате бе оставен без пазач и получи топката отдясно в наказателното поле. Халфбекът на "росонерите" отправи мощна тупалка по диагонала, но вратарят Гомис изби топката точно под гредата. При последвалия корнер Сапата засече топката с глава, но не намери целта.

Редките набези на гостите в началните минути не доведоха нито една сериозна ситуация за стража на Милан Домарума, който от средата на полувремето съвсем остана без работа.

В 25-ата минута СПАЛ все пак се огъна под натиска на "росонерите". Гомис изби тежък шут на Родригес, а миг по-късно се хвърли за топката, но препъна връхлитащия Калинич и реферът Розарио Абисо отсъди дузпа. Родригес бе безпощаден от бялата точка и опъна мрежата за 1:0.

В 35-ата Андре Силва също се нагърби да завърши атаката на Милан с удар от около дъгата на наказателното поле, но Гомис спаси. До края на полувремето

В 50-ата минута след остро центриране на Родригес пред вратата защитникът на СПАЛ Саломон едва не си вкара автогол и изби топката малко покрай дясната греда. Последва опасен диагонален шут отдясно на Кеси, но гостите отново оцеляха.

В тези моменти "росонерите" сякаш позаспаха в защита и за малко да си изпатят. При центриране отдясно Матиело на втора греда засече топката, но капитанът на Милан Бонучи я изчисти пред голлинията.  

След час игра Милан си опече мача, благодарение на втора дузпа. Фелипе спъна Франк Кеси в наказателното поле и Абисо отново посочи бялата точка. Самият Кеси застана зад топката и хладнокръвно направи 2:0.

Постепенно домакините се успокоиха, предвид двата гола преднина. Играчите на СПАЛ обаче изглеждаха обезверени и не се виждаше как ще се върнат в мача. Така до края Милан запази преднината си и не допусна изненада.

Милан - СПАЛ 2:0

1:0 Родригес 26-дузпа
2:0 Кеси 61-дузпа

Милан: Донарума, Сапата, Бонучи, Романьоли, Абате, Кеси, Билия (82 - Билия), Чалханголу (74 - Бонавентура), Родригес, Силва, Калинич (62 - Сусо)

СПАЛ: Гомис, Саламон, Викари, Фелипе (70 - Скиавон), Лазари, Мора, Вивиани, Граси (58 - Скиатарела), Матиело, Антенучи, Палоски (62 - Бориело)

Стадион: "Сан Сиро", Милано
Съдия: Розарио Абисо

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fGmREF0350s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>