Милан и Торино завършиха наравно 0:0 в двубой от 14-ия кръг на Серия А, игран на стадион "Сан Сиро".

Двата тима изиграха скучен мач, в който липсваха опасните положения. След равенството Милан е на седмо място с актив от 20 точки, докато Торино е 10-и с 19 пункта.

Срещата започна с традиционния домакински натиск. В 5-ата минута Никола Калинич можеше да открие резултата. Той пое прецизно подаване в наказателното поле и шутира, но топката мина на сантиметри от лявата греда.

В 20-ата минута гостите пратиха топката в мрежата, но съдията Масимилиано Ирати наду свирката си за непозволена игра и попадението на Джоел Оби бе отменено.

В 23-ата минута центриране в наказатеното поле намери Андре Силва, който стреля от движение към вратата, но волето му премина малко встрани от дясната греда.

Пет минути по-късно Леонардо Бонучи стреля от воле към целта, но един от защитниците беше достатъчно бърз да се изпречи на пътя на топката с ключов блок.

В 42-ата минута Сусо бе близо до гола. Футболисът отправи хубав изстрел, но топката мина встрани от дясната греда. Така първото полувреме завърши при нулево равенство и малко опасности пред двете врати.

През втората част ситуацията на терена не се промени значително. В 48-ата минута Рикардо Монтоливо пропиля добра възможност, пращайки неточен завършващ пас в наказателното поле, който обаче беше блокиран от защитата.

В 67-ата минута се появи най-опасната ситуация. Никола Калинич се озова в точния момент в малкото наказателно поле и шутира по трева в средата на вратата, но Салваторе Сиригу реагира с великолепно спасяване.

В следващите минути Милан вдигна малко темпото и се настани в половината на гостите, но сериозните опасности продължаваха да липсват.

В 83-ата минута Точен пас на ръба на пеналтерията беше добре овладян от Яго Фалке, който шутира инстинктивно към вратата, но топката премина на сантиметри встрани от дясната греда.

В края на двубоя бе и най-спорната ситуация, след като гол на Патрик Кутроне не беше зачетен заради засада.

Милан - Торино 0:0

Милан: Д. Донарума, Романьоли, Бонучи, Запата, Бонавентура (Чалханоглу 71'), Кеси, Сусо, Монтоливо, Родригес, Силва, Калинич (Кутроне 77')
Треньор: Винченцо Монтела

Торино: Сиригу, Де Силвестри, Н'Кулу, Бурдисо, Ансалди, Базели (Акуа 87'), Ринкон, Оби, Нианг (Бойе 77'), Ляич (Фалке 69'), Белоти
Треньор: Синиша Михайлович

Милано, стадион "Сан Сиро"
Съдия: Масимилиано Ирати
Жълти картони: Бурдисо, Ринкон (Торино)