Винченцо Монтела призна, че не е очаквал да бъде уволнен от Милан. Според специалиста моментът не е бил никак подходят. Както е известно, легендата на клуба Дженаро Гатузо ще замени Самолетчето начело.

„Бях спокоен и не подозирах нищо. Кълня се“, заяви Монтела пред „Гадзета дело Спорт“. „Бях готов за тренировка, както винаги, както във всеки ден. Кое ме изненада най-много? Моментът на това решение не беше подходящ. Когато пристигнах в Миланоло, се поздравих с Джузепе Манджиарано, нашият секретар, с когото посетихме спортния директор. След това Масимилиано Мирабели ми каза, че в предишната вечер е било взето решение.

Мисля, че това решение е повече на собствениците, отколкото на директорите. Играчите ме поздравиха. Не обичам сбогуванията и определено беше лош момент, но всички бяха афектирани. Дори Рикардо Монтоливо и Габриел Палета, които не играха толкова много при мен. Може би очакванията бяха прекалено високи. Като треньор на Милан спечелих 33 от 64 мача.

Може би, ако Калинич бе вкарал срещу Торино, или пък Чалханоглу бе намери добре ъгъла в 92-та минута, сега сценарият щеше да е различен. Но след като няма резултати, треньорът е първи е виновен“, каза Монтела, който коментира и наследника си.

„Гатузо е в историята на Милан. В прекрасни отношения съм с него и му пожелавам да върне Милан на върха. Добре, че ме замени приятел, а не някой друг. Предстоят мачове, които са по-лесни и може да натрупа добри резултати. Още мисля, че заслужавахме повече точки, отколкото спечелихме“, добави Монтела.