Лидерът на Милан Леонардо Бонучи поздрави Дженаро Гатузо за трансформацията на отбора. „Преди не бяхме отбор, а и ни липсваше психика“, заяви защитникът след успеха с 1:0 над Сампдория.

„Откакто пристигна Гатузо се промени всичко. Беше формиран отбор, ние навлязохме в по-добра форма и всичко това се дължи на него. Направихме невероятна крачка напред и сега искаме да продължим по този начин.

Гатузо ни даде манталитет, чувство за принадлежност и физическа издръжливост. Общо взето това ни липсваше най-много. Преди не бяхме отбор, липсваше ни и психика. Но ние работихме здраво, за да постигнем целта си“, каза Бонучи.

„Поемам и част от отговорността на раменете си, но сега отново се преоткрих. Гатузо ми помогна много в това отношение. Той е отговорен за това. В началото на сезона не приех добре нещата, защото отдавах прекалено много значение на всичко около мен. Мислих се за спасител на този клуб, но за всички е ясно, че трябва отборна работа. Все пак ни предстои още много дълъг път.

Треньорът натисна правилния бутон в точното време и ни даде нужната увереност. Убеди ни, че Милан не трябва да бъде това, което беше в първите няколко месеца от сезона и ни предаде идеите си“, каза още Бонучи, който се разписа вчера срещу Самп, но голът му бе отменен.

„Знаех, че съм в засада, но празнувах, защото исках да се насладя на момента. Все пак казах на съотборниците си, че бях в засада“, завърши защитникът.