Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне призна, че той и другите ръководители в клуба са приятно изненадани от работата на Дженаро Гатузо. Легендата на „росонерите“ стегна тима, който след вчерашната победа с 2:0 като гост на Рома е в серия от 12 мача без загуба.

„Гатузо прави много семпло нещата, както само треньор с голям опит би направил това. Може би не очаквахме това, а ние само можем да му свалим шапка. Искам да поздравя и спортния директор Масимилиано Мирабели, който ме убеждаваше да назначим Гатузо. Дали ще остане? В края на сезона ще видим какви са резултатите и ще решим. Ние имаме уговорка с него, намираме се в прекрасни отношения.

Не искаме да урочасваме нещата, затова няма да говорим за бъдещето. Концентрираме се за мачовете с Лацио и Интер. Рино се доказа като много талантлив треньор. Надявахме се нещата с него да потръгнат след раздялата с Монтела.

Най-изненадани бяхме от това колко бързо Гатузо успя да мотивира отбора и да постигне резултати. Момчетата вярват в него, нещата са променени, а победите донесоха още самочувствие. Винаги сме вярвали в целта да бъдем в Топ 4, защото във футбола никога нищо не се знае“, каза Фасоне.

Шефът на „росонерите“ говори за бъдещето на Алесио Романьоли и Джанлуиджи Донарума. „Мисля, че бъдещето на Донарума е свързано с нас. Той обича Милан, той е бъдещето на италианския футбол. Вчера той отпразнува 19-годишния си рожден ден със стотния си мач в Серия А. Искаме да го запазим, мисля, че и той иска да остане.

В следващите седмици ще седнем за преговори с Романьоли и агента му. Не ни е приоритет, но искаме да подновим договора му“, каза още Фасоне.