Милан победи Киево с 2:0 в двубой от 29-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Сан Сиро".

Футболистите на треньора Дженаро Гатузо стигнаха трудно до триумфа след като на полувремето губеха с 1:2, но голове на Патрик Кутроне и Андре Силва през втората част донесоха трите точки на "росонерите".

След тази победа Милан продължава да е на 6-ото място с актив от 50 точки, с 3 по-малко от 5-ия Лацио. Киево пък е 17-и с 25 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rNKJ5pXTHBc" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 10-ата минута. Избита топка стигна до Хакан Чалханоглу, който без миг да се поколебае я прати в долния ляв ъгъл на вратата.

Това даде спокойствие на домакините и те започнаха да контролират играта, разигравайки топката в средата на терена. В 26-ата минута Фабио Борини опита да намери свой съотборник с извеждащ пас извън наказателното поле, но съперниковата защита реагира бързо и предотврати развитието на атаката. 

В 33-ата минута Киево изненада домакините и изравни резултата. Мариуш Степински се оказа на точното място в точното време, получавайки остър пас успоредно на гол линията. Футоблистът отклони топката и направи резултата 1:1.

Само минутa по-късно гостите отбелязаха още един гол. Роберто Инглезе се добра до топката в пеналтерията и с мощна тупалка по диагонал опъна мрежата зад гърба на Джанлуиджи Донарума.

Звучният шамар се отрази на домакините, които се опитаха да отвърнат удара, но до опасни положения пред вратата на Киево така и не се стигна и "росонерите" се оттеглиха на почивката с гол пасив.

През втората част домакините се втурнаха в атака и това даде резултат в 56-ата минута. Избита топка стигна до Патрик Кутроне след разбъркване в наказателното поле и той с лекота преодоля вратаря отблизо - 2:2.

В 65-ата минута Сусо центрира опасно в наказателното поле в опит да намери един от съотборниците си, но добре организираната защита на Киево успя да предотврати опасността.

В 68-ата минута отново той притесни отбраната. Нападателят прати хубава топка в пеналтерията, където чакаше Андре Силва. Португалецът засече кълбото с глава, но не намери целта.

Секунди след това подаване в наказателното поле намери непокрит Хакан Чалханоглу. Той пласира внимателно удар в левия ъгъл, но Стефано Сорентино се намеси по великолепен начин.

В 82-ата минута резултатът стана 3:2 в полза на Милан. Андре Силва се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер и от близка дистанция прати топката във вратата.

В добавеното време на срещата футболистите на Милан получиха правото да изпълнят дузпа. Ненад Томович игра с ръка в наказателното поле и съдията Маурицио Марини посочи бялата точка. Франк Кеси се нагърби с отговорността, но пропусна, тъй като Стефано Сорентино усети посоката на топката и се намеси блестящо.

Милан - Киево 3:2

Голмайстори: Хакан Чалханоглу (10), Мариуш Степински (33), Роберто Инглезе (34), Патрик Кутроне (56), Андре Силва (82)

Милан: Д. Донарума, Борини (Силва 60'), Бонучи, Сапата, Родригес, Кеси, Билия, Бонавентура, Сусо, Чалханоглу, Кутроне (Мусакио 83')
Треньор: Дженаро Гатузо

Киево: Сорентино, Качаторе, Томович, Бани, Ярошински, Раданович, Кастро (Пелисиер 87'), Депаоли, Джакерини (Хетемай 72'), Инглезе (Бирса 76'), Степински
Треньор: Роландо Маран

Милано, стадион "Сан Сиро"
Съдия: Маурицио Марини
Жълти картони: Кеси, Чалханоглу, Билия (Милан); Депаоли, Ярошински, Джакерини, Степински, Качаторе (Киево)