Бразилската легенда Кака призна, че би искал да се завърне като директор в Милан. Бившият играч на тима имаше два периода на „Сан Сиро“, където е боготворен от феновете.

„Искам да започна треньорски курсове в Италия. Но честно казано не се виждам на терена като треньор. Мисля, че би ми подхождала повече роля зад бюрото. Но обучението в Коверчано ще ми помогне много.

Винаги съм следят отбора. Не съм се чувал скоро с Рино Гатузо, но често си говоря с Марко Фасоне и с играчите. Последно говорих с Андреа Пирло. Имам информация и от Дида и Сержиньо, които също карат курсове в Коверчано, така че съм много информиран.

Надявам се Милан да не получи наказание от УЕФА. Дано отборът играе в Лига Европа. Те си го извоюваха на терена, така че си го заслужиха. Отнема време, но съм сигурен, че Милан ще се завърне на мястото, което заслужава. Няма как да бъде изградено нещо толкова бързи.

Наистина ми харесва футбола, но сега той е малко встрани от живота ми, но аз съм подготвен за новата фаза в живота ми. Честно казано искам да се завърна в Милан. Не знам кога и не знам дали ще стане. Просто се надявам да е скоро, защото Милан е като дом за мен.

На феновете искам да кажа да бъдат спокойни и търпеливи. Новата история ще започне скоро. Ще бъде много хубаво да работя отново в Милан“, каза Кака.