Бетис шокира Милан с 2:1 насред “Сан Сиро” в мач от Група F на Лига Европа и увеличи напрежението върху треньора на “росонерите” Дженаро Гатузо. За смяна на бившия полузащитник се говореше през седмицата. Испанците не улесниха задачата на италианеца и с голове в края на първото на Антонио Санабрия и в началото на второто на Джовани Ло Селсо натрупаха добър аванс. Чак в края Патрик Кутроне върна един от головете. 

В другия мач от групата Олимпиакос победи с 2:0 като гост Дюделанж и завърза битката за първите две места. Бетис е на първото място в класирането със 7 точки от три мача, Милан има 1 по-малко. Олипиакос е с 4, а люксембургският тим все още е без актив. 

Двубоят започна с ранен гаф на Пепе Рейна, който почти подари топката на бившия нападател на Рома Тони Санабрия, който не успя да улучи вратата. Опасен удар на Тимойе Бакайоко пък рикошира в тялото на защитник и не успя да навести мрежата на испанците. 

Бетис отговори с удар на Бараган с глава, който мина на сантиметри от гредата, а Гонсало Игуаин също не показа точен мерник малко по-късно. Така се стигна до 30-та минута, когато Санабрия вкара за Бетис. Джовани Ло Селсо проби по лявото крило, пребори се с Кристиан Сапата и пусна пас към близката греда, където Санабрия успя да надхитри Алесио Романьоли и чукна топката в мрежата зад Рейна - 1:0 за Бетис. 

Малко след това испанците можеха да нанесат и втори удар. Санабрия вкара за 2:0, но попадението му бе отменено заради тънка засада. Парагваецът продължи да тероризира “росонерите” и в края на първата част негов удар профуча на сантиметри от вратата. В 44-та минута Ло Селсо остана сам срещу Пепе Рейна, но опитният вратар успя да отрази. 

Милан се опита да промени нещата в началото на второто полувреме, но вместо това в Бетис вкара втори гол. Много активният Джовани Ло Селси се разписа с мощен удар от около 25 метра, след като една отклонена топка дойде при него. Аржентинецът стреля без забавяне и не остави шансове на Пепе Рейна. 

Сусо и Лукас Билия имаха възможност да върнат поне един гол, но стреляха неточно. В 73-та минута пък Саму Кастийехо се освободи и стреля без подготовка, но нямаше късмет. Топката обаче се отби в гредата. Малко след това Игуаин отново не намери головото си докосване, но все пак Патрик Кутроне намали в 83-та минута. Нападателят получи хубав пас на Кастийехо отдясно и на метри от вратата се пребори със защитник на гостите, за да отбележи. 

До края на срещата “росонерите” натиснаха, но Кастийехо и Бонавентура не успяха да донесат поне точката за тима си. За сметка на това в добавеното време на срещата Саму Кастийехо бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. 

Милан - Бетис 1:2 

0:1 Антонио Санабрия 30’

0:2 Джовани Ло Селсо 54’

1:2 Патрик Кутроне 83’

Милан: Рейна, Калабрия, Сапата, Романьоли, Лаксалт, Бакайоко (46 - Кутроне), Билия (83 - Бетролачи), Бонавентура, Кастийехо, Борини (46 - Сусо), Игуаин 

Бетис: Лопес, Манди, Бартра, Сидней, Бараган, Карвальо, Каналес, Ло Селсо, Фирпо, Леон (66 - Тейо), Санабрия (79 - Лорен)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/81yEAAYQtbs" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>