Милан победи с 3:2 Сампдория в един от най-интересните мачове от 10-ия кръг на Серия "А".

Сблъсъкът на "Сан Сиро" беше изключително напечен, предложи няколко обрата и в крайна сметка "росонерите" ликуваха.

Домакините поведоха чрез Патрик Кутроне (17), но бързо допуснаха изоставане. Първо Рикардо Сапонара (21) възстанови равенството, а след това Фабио Куалярела (31) даде преднина на гостите.

Гонсало Игуаин (36) обаче отново върна мача в начален стадий, но след почивката Сусо (62) с брилянтно изпълнение отново изведе Милан напред.

До края не падна гол и "червено-черните" събраха 15 точки, с колкото остава Сампдория.  Двата отбора заемат 6-о и 7-о място, като домакините са с мач по-малко – от 1-ия кръг с Дженоа, който ще се играе в сряда.


Треньорът на "росонерите" Дженаро Гатузо смени схемата за мача. Той загърби любимото си 4-3-3 и заложи на 4-4-2. В предни позиции един до друг за първи път в калчото играха нападателите Гонсало Игуаин и Патрик Кутроне. В отсъствието на Джакомо Бонавентура по лявото крило действа Диего Лаксалт, за когото това беше дебютно участие като титуляр на "Сан Сиро". Уругваецът беше започвал от 1-ата минута единствено при гостуването на Емполи (1:1).

Преди срещата Сампдория беше отборът с най-добра защита на Ботуша с едва 4 допуснати гола. Отбранителният вал беше съставен от Бартош Бережински, Лоренцо Тонели, Йоаким Андерсен и Никола Муру. В атака бяха голмайсторите на "моряците" Фабио Куалярела и Грегоар Дефрел.

Още в 5-ата минута Емил Аудеро се намеси неубедително и подари топката на Гонсало Игуаин. Неговият удар обаче мина встрани от целта. След малко повече от четвърт час игра Патрик Кутроне откри резултата. Давиде Калабрия пусна дълга топка и Сусо се измъкна зад гърба на Никола Муру. Последва центриране на далечна греда, където нападателят с глава не остави шансове на вратаря за 1:0!

Гостите обаче бързо изравниха! Фабио Куалярела намери Рикардо Сапонара с подаване по въздуха, той се справи с Калабрия и с плътен удар не остави шансове на Джанлуиджи Донарума за 1:1! И след половин час игра Самп стигна до пълен обрат. Сапонара намери Куалярела, който се измъкна от Кабалрия и с едно докосване вкара 3-ия си гол за сезона в калчото!

Домакините отговориха с рейд на Игуаин, който завърши с удар в долния ляв ъгъл, но Аудеро изби. В 36-ата минута Ел Пипита все пак беше точен за 2:2! Той направи двойно подаване с Кутроне, овладя и с изстрел с левия крак от близко разстояние не остави шансове на вратаря!

След почивката Милан беше по-опасен в предни позиции и Аудеро изби мощен шут на Сусо. В 62-ата минута испанецът все пак се разписа. Той напредна отдясно и с великолепен изстрел в далечния долен ъгъл вкара превъзходен гол за 3:2 за "росонерите"! До края не падна нов гол, въпреки че Диего Лаксалт уцели греда.

Милан – Сампдория 3:2

Голмайстори: 1:0 Кутроне (17), 1:1 Сапонара (21), 1:2 Куалярела (31), 2:2 Игуаин (36), 3:2 Сусо (62)

Милан: Донарума, Родригес, Риманьоли, Мусакио, Калабрия (78-Абате), Лаксалт (87-Чалханоглу), Кеси, Билия, Сусо, Кутроне (75-Кастейехо), Игуаин
Треньор: Дженаро Гатузо

Сампдория: Аудеро, Бережински, Тонели, Андерсен, Муру (29-Сала), Сапонара (77-Капрари), Екдал, Прает, Линети, Дефрел (61-Ковняцки), Куалярела
Треньор: Марко Джампаоло

Милано, ст.: "Сан Сиро"
Съдия: Ф. Мареска
Жълти картони: Абате, Кеси (Милан); Линети, Сала (Сампдория)