Лацио - Милан, двубой от 13-ия кръг на италианската Серия А, стадион: "Олимпико", начало: 19:00 часа българско време.

Групата на Милан: Донарума, Пицари, Рейна, Абате, Калабрия, Конти, Лаксалт, Родригес, Шимич, Запата, Бакайоко, Бертолачи, Кесе, Маури, Монтоливо, Борини, Чалханоглу, Кастийехо, Кутроне, Халилович, Сусо, Тсаджут

Прогноза на Gol.bg:

Лацио спечели 4 от предходните си 5 домакинства във всички турнири. В четири от тези срещи "орлите" инкасираха гол, след като Марсилия, СПАЛ, Интер и Дженоа се разписаха на "Олимпико" за този период. 

Единствено обаче Интер си тръгна като победител от Рим и Лацио се намира в добра форма на собствен терен. "Орлите" са шестият най-добър домакин в лигата като имат 4 победи и 2 поражения пред собствените си фенове като са вкарали 11 гола и са допуснали 7.

Добрата новина за Симоне Индзаги е, че единствено Лукас Лейва се очаква отново да отсъства и други липсващи няма.
Милан пък държи петото място към момента, но при евентуален успех ще се изкачи на четвърта позиция. В последният кръг „росонерите“ загубиха с 0:2 домакинството си на Ювентус и това им бе третата загуба от началото на сезона в Серия А. 

Подобно на своя опонент, загубите на гостите също бяха от водещи тимове. Другите две поражения бяха от Интер и Наполи, но Милан поне спечели домакинството си на Рома по-рано през сезона. 

Също като Лацио, Милан не успя да се разпише само в двубоите си срещу Интер и Ювентус. Треньорът Дженаро Гатузо има далеч повече отсъстващи от своя колега за предстоящия мач. 

Наказан е Гонсало Игуаин, а аут поради травми са Иван Стринич, Матиа Калдара, Лукас Биглиа, Матео Мусакио, Джакомо Бонавентура и Алесио Романьоли. Под въпрос остават Хакан Чалханоглу и Давиде Калабриа.

Срещите помежду им в Серия А са общо 150 на брой, като Милан има 64 победи, а Лацио е с 28 успеха. 58 мача са завършили наравно. В последните 6 сблъсъка помежду им в италианското Калчо, Милан е с 3 победи, Лацио има 1 успех, а 2 мача са завършили наравно.

Прогноза: Лацио - Милан 2:1