Лацио и Милан завършиха наравно 1:1 в двубой от 13-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Олимпико".

Домакините определено стояха по-добре на терена, но футболистите на треньора Дженаро Гатузо успяха да поведат в резултата, благодарение на Франк Кеси, който се разписа в 78-ата минута. Все пак "орлите" стигнаха до равенството, след като Хоакин Кореа отбеляза в добавеното време на срещата.

Така Милан вече е с 22 точки не успя да измести Лацио от 4-ото място. "Орлите" са с 23 пункта, с 5 по-малко от третия Интер, който е с 28.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XrCseb-CJwE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с предимство за домакините, но първата интересна ситуация бе дело на "росонерите" в 16-ата минута. Хакан Чалханоглу нацели гредата, след като отправи мощен изстрел.

В 28-ата минута Милинкович-Савич прати топката в мрежата на "росонерите" след двойно подаване с Имобиле, който обаче беше в засада и затова попадението не беше зачетено.

В 42-ата минута Адам Марушич връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар ниско в средата на целта. Джанлуиджи Донарума обаче го очакваше и спаси.

В 45-ата минута Марко Пароло изстреля топката към вратата от границата на наказателното поле, но тя прелетя покрай лявата греда. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове. 

В началото на втората част Марко Пароло претендираше за дузпа за дърпане на Тиемуе Бакайоко срещу него, но Лука Банти съдията не уважи исканията му. 

В 57-ата минута отново халфът на римляните притесни защитата на "росонерите", след като опита изпълнение на задна ножица в близост до противниковата врата, но топката излезе в аут.

В 71-ата минута Уолъс пропиля страхотен шанс. Защитникът скочи високо точно навреме и засече прецизно центриране от ъглов удар, но не успя да насочи добре топката и тя отиде право в ръцете на Джанлуиджи Донарума.

В 78-ата минута Милан поведе в резултата. Франк Кеси получи добро подаване и отправи техничен изстрел от границата на пеналтерията. Топката рикошира в Уилям и влезе във вратата - 0:1.

Попадението не повлия на добрата игра на домакините и те продължиха да владеят положението. Съдбата им се усмихна в добавеното време на двубоя, когато Хоакин Кореа. Футболистът стигна до топката на линията на наказателното поле и отправи атрактивен изстрел по земя, който не остави шансове на Донарума. 

Лацио - Милан 1:1

Голмайстори: Франк Кеси (78'), Хоакин Кореа (90+4')

Лацио: Стракоша, Уолъс, Ачерби, Раду (Кайседо 82'), Марушич, Пароло, Бадел, Милинковеч-Савич (Дж. Лукаку 65'), Лулич, Алберто (Кореа 65'), Имобиле
Треньор: Симоне Индзаги

Милан: Донарума, Абате, Сапата, Родригес, Калабрия, Кесие, Бакайоко, Борини, Сусо, Чалханоолу, Кутроне
Треньор: Дженаро Гатузо

Рим, стадион "Олимпико"
Съдия: Лука Банти
Жълти картони: Милинсович-Савич (Лацио); Калабрия (Милан)