Фиорентина постигна много важна победа с 1:0 над Милан в среща от 17-ия кръг на италианския елит, която се игра на "Сан Сиро". 

Единственото попадение в мача бе дело на Киеза, който бе точен в 73-ата минута и по този начин донесе трите точки на "виолетовите".

Това бе и първи успех на тима от Флоренция при гостуване на "росонерите" от 2013 година насам.

В последните три домакинства от италианския елит Милан побеждаваше този противник на свой терен, но краят на тази серия от три поредни успеха у дома бе сложен.

След победата Фиорентина заема шестото място с актив от 25 точки, а "росонерите" са 5-и с 27 точки.


Срещата започна активно за тима от Милано и Чалханоглу за кратък период от време отправи три опасни удара по посока вратата на Лафонт, но нито един не влезе в нея.

В 30-ата минута Родригес отправи изключително здрава тупалка от дистанция, която обаче бе с мъка избита от вратаря на "виолетовите". 

Бранителят на гостите Миленкович спаси тима си две минути преди почивката, когато изби удар на Чалханоглу от голлинията и в крайна сметка Фиорентина удържа нулевото реми на полувремето. 

Като цяло през второто полувреме головите възможности не бяха много и се наблюдаваше по-скоро битка в средата на терена.

В 58-ата минута стражът на гостите направи феноменално спасяване след удар с глава на Игуаин и хвърли в шок 50-те хиляди души, които бяха дошли да гледат домакините и да им стискат палци.

През следващите минути на терена нямаше опасни положения и в крайна сметка тук напълно подейства "когато не можеш да вкараш, ще ти вкарат". 

В 73-ата минута Киеза отправи бомбен удар от дистанция и матира Донарума, за да донесе успеха на своя тим. 

МИЛАН - ФИОРЕНТИНА 0:1
0:1 Киеза 73 

Милан: Донарума, Абате (84 - Конти), Сапата, Романьоли, Родригес, Чалханоглу, Маури (67 - Кутроне), Калабрия, Сусо, Кастийехо (68 - Лаксалт), Игуаин

Фиорентина: Лафонт, Бираги, Уго, Пецела, Миленкович, Бенаси (87 - Лаурини), Верето, Фернандеш, Киеза, Симеоне (89 - Пяца), Миралас (62 - Жерсон)