Ръководството на Милан се спря на нов треньор. Според Sportmediaset това ще е досегашният спортен директор на клуба Леонардо.

Не се съобщава дали бразилецът ще бъде временно назначен на поста или ще заеме позицията за постоянно. Най-вероятно той ще води "росонерите" до края на сезона, след което ще се вземе окончателно решение.

Леонардо ще смени Дженаро Гатузо. Очаква се той да бъде освободен от поста след двубоя със СПАЛ Ферара. Милан е в серия от 4 поредни мача без победа в Серия "А", в които не отбеляза нито един гол – нулеви равенства с Болоня, Торино и Фрозиноне и загуба с 0:1 от Фиорентина. В класирането "червено-черните" се намират на 6-то място с 28 точки, а 4-ият Лацио има 31 т.

Леонардо има малък опит като треньор. През 2009/10 той смени легендата Карло Анчелоти начело на Милан. Под негово ръководството "росонерите" завършиха на 3-то място в калчото, на 9 точки от първенеца Интер. В Шампионска лига италианците отпаднаха на 1/8-финалите от Манчестър Юнайтед с общ резултат 2:7.

През декември следващия сезон бразилецът изненадващо застана начело на Интер, заменяйки уволнения Рафаел Бенитес. С градския съперник стигна до 2-ро място в Серия "А", на 6 т. от Милан и серията от 5 поредни титли приключи. "Нерадзурите" все пак спечелиха Купата на Италия след 3:1 над Палермо на финала, а в Шампионска лига Леонардо води отбора от 1/8-финалите.

Там беше отстранен Байерн Мюнхен след загуба с 0:1 на "Джузепе Меаца" и изненадващ успех с 3:2 на "Алианц Арена". В следващия етап обаче Шалке се оказа непреодолимо препятствие – 2:5 на Ботуша и 1:2 в Германия.

През 2017 г. Леонардо беше начело на турския Анталияспор, но напусна след едва 13 спечелени точки в 14 мача.