Милан не успя да победи у дома закъсалия Удинезе, а срещата завърши 1:1. По-лошата новина за Дженаро Гатузо са контузиите на двама от основните му играчи - Джанлуиджи Донарума и Лукас Пакета. Иначе Кшищоф Пьонтек даде аванс на “росонерите” в 44-та минута, а през втората част Кевин Лазаня изравни. 

С този успех Милан остава на 4-то място в класирането с 52 точки, с една по-малко от третия Интер, който има и мач по-малко. Лацио и Аталанта са с по 48. 

Двубоят започна неочаквано за “нерадзурите”, след като вратарят на тима Джанлуиджи Донарума получи контузия в началото и бе заменен в 10-та минута. Това пък даде дебют на Пепе Рейна в Серия А. Иначе Лукас Пакета бе доста активен и в 21-та минута стреля силно покрай вратата, а малко след това изведе Патрик Кутроне на добра позиция, но вратарят на гостите Хуан Мусо отрази. Малко след това стражът не срещна затруднения и след изстрел с глава на Пьонтек.

Лошите новини за Милан продължиха и с контузията на Пакета. Бразилецът стъпи на криво и в 39-та минута поиска смяна. Малко след това “росонерите” поведоха. Кутроне центрира отляво на наказателното поле, а ударът с глава на Пьонтек бе отразен. Топката се върна у поляка, който отблизо реализира 20-тия си гол в Серия А.

Второто полувремето започна с два пропуска на Кутроне. “Росонерите” владееха играта, но в 65-та минута получиха гол. Фофана и Лазаня изградиха страхотна контраатака, при която последният бе изведен на стрелкова позиция и на празна врата реализира за 1:1. 

Гостите можеха дори да си тръгнат с трите точки, но в следващите минути Себастиан Де Майо и Стефано Окака пропуснаха изгодни ситуации. 

Милан се вдигна за финален натиск и в 86-та минута силен удар на Саму Кастийехо бе спасен от Мусо. В добавеното време на срещата пък удар на Тимуйе Бакайоко бе блокиран от защитник на гостите. 

Милан - Удинезе 1:1

1:0 Кшищоф Пьонтек 44’

1:1 Кевин Лазаня 65'

Милан: Донарума (10 - Рейна), Абате (68 - Калабрия), Мусакио, Романьоли, Лаксалт, Бакайоко, Билия, Чалханоглу, Пакета (39 - Кастийехо), Кутроне, Пьонтек

Удинезе: Мусо, Самир (46 - Улмът), Де Майо, Опоку, Де Пол, Бехрами (76 - Мандрагора), Фофана, Тер Авест (55 - Окака), Зегелар, Пусето, Лазаня

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/P1f8dsOlF3Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>